Forside
  Tjenester
  Advarsel
  Bakgrunn
 
  Kontakt
   
 
Trepleie Sørlandet
Kristian Køvener
Gjervollstadveien 264
4517 Mandal

Tlf: 951 17 616
Org.nr: 988 715 433

trepleie@gmail.com
 
     
 
Velkommen
 
 
 
 
 

Hvorfor trepleie?
Trær klarer seg utmerket alene i naturen på tross av at de verken kan flykte fra mangel på vann, oversvømmelse, stormer, sykdommer og sultne organismer eller søke ly fra stekende varme og bitende kulde. De er uten tvil de mest hardføre og elegante skapninger jeg kjenner. Sjenerøsiteten deres kjenner heller ingen grenser da de produserer oksygen, lager jord og gir oss mat. Trenger vi flere grunner til å ære dem og behandle dem med den respekt de fortjener?

Trær i byer og bebygde strøk møter andre problemer enn trær i skogen. Mange stressfaktorer som forurensing, kompakt jord, mekaniske skader fra maskiner, konflikter med infrastruktur og bygninger, reduserer livskvaliteten deres. I motsetning til folk, er det få trær som ønsker å leve i byen. De blir plantet der og må gjøre det beste ut av det. Uansett om treet er heldig og får vokse opp i en romslig og fredelig hage eller i et støvete bysentrum, så har de potensialet til å gi mye glede og bli svært gamle med rett omsorg.

På steder trær er forhindret fra fri utfoldelse, bør deres form og begrensninger planlegges i god tid. Det engelske ordet for trepleie, ”treesurgery”, henspeiler direkte på hva et inngrep i treets kropp betyr. Trepleieren er som kirurgen trenet i kroppens oppbygging, fysiologi og behandling av den. Med denne kunnskapen kan inngrep gjøres med minst mulig skade for pasienten. Et stort inngrep vil, uavhengig av om pasienten er et tre eller menneske, være mye mer risikabelt enn mindre operasjoner. Derfor, ha en plan for treet ditt.

Planen begynner allerede ved artsvalg. Selve plantingen er et kritisk øyeblikk for treet og kan sammenlignes med en fødsel, hvor livet blir kastet inn i en helt ny verden, et sjokk som takles best ved å oppfylle alle dets behov. Oppveksten varierer mellom artene, noen har mer behov for rettledning enn andre, men det er viktig og tidlig sette grenser, så unngår man problemer senere. Trær inngår ofte som kjernen i grøntområder. Danske undersøkelser har vist at velholdte grønne omgivelser virker gunstig på boligprisene. Hvis du behandler treet ditt bra, vil det også gi deg mye glede tilbake.

 
     
 
 
     
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Medlem av :

   
   
   
Copyright © Trepleie Sørlandet 2014