Forside
  Tjenester
  Advarsel
  Bakgrunn
 
  Kontakt
   
 
Trepleie Sørlandet
Kristian Køvener
Gjervollstadveien 264
4517 Mandal

Tlf: 951 17 616
Org.nr: 988 715 433

trepleie@gmail.com
 
     
 
Hekker og busker
 
 
 
 

Rammer og rom:
En hekk eller frittstående busker er rammen rundt hagen din, utsmykningen eller begge deler. Tenk på din personlige stil, på samme måte som du innreder huset ditt. Hekker og busker lager barrierer, fyller etasjen under trekronene og er ypperlige vekster å lage rom med i hagen. På den måten kan du få den til å føles større og bli mer spennende. Buskene er som veggene i huset ditt og kan smykkes med eviggrønne blader, rustbrune eller skrikende røde høstfarger, kaskader av duftende blomster vinter, vår eller sommer, bære frukter i ulike farger til glede for deg og dyrelivet eller være vern mot uvedkommende.

Når:
Hekken klippes vanligvis et par ganger i året, sommer og høst. Da oppnår man at den ser ryddig og pen ut mesteparten av sesongen. Foryngelsesbeskjæring av busker bør skje, som for trær, når planten er mest aktiv, har høyt energinivå og faren for infeksjoner fra sopp er liten. Den beste tiden faller da for mange arter til tidlig vår eller midtsommer.

 
     
 
Ved valg av hekkplanter og busker kan jeg gi råd. Ved allerede eksisterende beplantninger kan jeg tilby skjøtsel tilpasset arten og klipping av hekker med bortkjøring av avfall.
 
     
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Medlem av :

   
   
   
Copyright © Trepleie Sørlandet 2014