Forside
  Tjenester
  Advarsel
  Bakgrunn
 
  Kontakt
   
 
Trepleie Sørlandet
Kristian Køvener
Gjervollstadveien 264
4517 Mandal

Tlf: 951 17 616
Org.nr: 988 715 433

trepleie@gmail.com
 
     
 
Renovering
 
 
 
 
 

Før beskjæring


Etter beskjæring

Plan:
Gjelder alle trær eieren ønsker å tilbakeføre til fordums storhet. Om det er mulig, avhenger av treets tilstand og helse, det umulige tar som regel bare litt lengre tid.

Gamle frukttrær:
Gamle frukttrær som har vært neglisjert, finnes det mange av. Noen timers arbeid er som regel nok for å bringe frem et mye penere tre og kanskje også noen ekstra år med bedre avlinger. Og hvis et penere frukttre blir så populært at eieren til og med gir det noe hønsegjødsel om våren, blir det ganske sikkert belønning å hente til sommeren eller høsten.

Eldre trær:
Eldre trær, er som gamle folk, de må behandles varsomt og hvert snitt må være av høy kvalitet. Ved å la stubber sitte igjen eller skade stammevevet, inviteres patogener og snyltere, som lett kan svekke helsen.

 
     
 
Jeg vil gjerne at du som eier av gamle trær tenker deg om før du kvitter deg med dem. Se på karakteren, tenk på hvor lang tid det vil ta å erstatte det, gi det en sjanse til å oppleve en ny vår, trær har en fantastisk evne til å revitalisere seg hvis de får sjansen og litt godt stell. Jeg vil gjerne hjelpe treet ditt til å glede deg.
 
     
 

Ferdig renovert tre som var fullstendig overgrodd.
 
Treet bygges videre på livskraftige greiner.
     

Et åpent sår inviterer sopp.
 
I stubben finnes mat for skadelige sopper som kan vokse inn i stammen og spise opp treet.
 
     
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Medlem av :

   
   
   
Copyright © Trepleie Sørlandet 2014